dinsdag 30 juni 2020

Wat is een persoonlijke lening?

Wat is een persoonlijke lening?

Bij een persoonlijke lening leent u een zeker bedrag waarmee u een grote aankoop financiert. Dit kan een auto zijn, een boot of iets heel anders. Tijdens de gehele looptijd van de lening blijft de rente ongewijzigd en op een van tevoren bepaalde hoogte. Geen problemen achteraf met een constant oplopende rente.

Een groot voordeel voor degene die het krediet afsluit is dus dat deze precies weet wat hem te wachten staat. Omdat hetgeen wat gefinancierd is vaak niet zo lang meegaat wordt de looptijd van de lening dan ook van tevoren vastgesteld. Zo voorkomt u dat u blijft betalen voor iets dat er niet meer is.

Bijvoorbeeld: een tweedehandse Mercedes met 325.000 km op de teller gaat geen 20 jaar meer mee, daarom is een persoonlijke lening met een beperkte looptijd verstandig. Het grote voordeel van een persoonlijke lening is dat men altijd weet wat te wachten staat. Vooraf is er duidelijkheid wat de hoogte van de maandtermijnen zullen zijn over de hele periode. Bij een persoonlijke lening kunnen de reeds afgeloste bedragen niet opnieuw worden opgenomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten