dinsdag 30 juni 2020

Wat is een doorlopend krediet?

Wat is een doorlopend krediet?

U kunt bij een doorlopend krediet het bedrag dat u leent steeds weer opnemen. Als gevolg hiervan is er geen van tevoren afgesproken periode waarbinnen u het doorlopend krediet moet terugbetalen. Dat maakt het doorlopend krediet nogal onduidelijk in termen van looptijd. Van tevoren is bij niemand duidelijk hoelang u het doorlopend krediet kunt gebruiken; dat hebt u immers zelf in de hand.

U kunt echter niet onbeperkt opnemen. In het contract is een limiet afgesproken wat het verantwoord kredietmaximum wordt genoemd. Dat is het bedrag dat u maximaal kunt lenen. Zolang u blijft aflossen is het mogelijk dat u geld opneemt wanneer u dat wil. Het doel van het doorlopend krediet is dat u altijd wat geld achter de hand hebt; het fungeert in dat geval als een financiƫle buffer.

De rente van een doorlopend krediet wordt berekend aan de hand van het saldo van het krediet dat nog openstaat. Tot hoeveel u kunt lenen op het krediet is vooraf besproken met de kredietverstrekker. U betaalt maandelijks rente en aflossing. Om te verwijden dat u altijd vast zit aan de aflossing van het doorlopend krediet moet u tijdig aflossen om problemen te voorkomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten